Káli-medence szállás

Káli-medence – szállás foglalása

Az Ablak a hegyre vendégház Mindszentkállán, a Kopasz-hegy lábánál található. A szállás egy olyan régi házban kapott helyet, ahol nemcsak a főépület, hanem az izgalmas melléképületek adta lehetőségeket is kihasználva tudtuk megálmodni vendégházunkat. A múlt emlékeit megőrizve, olyan szálláshelyet szerettünk volna létrehozni, melyben úgy lehet pihenni, kikapcsolódni, akárcsak a saját nyaralónkban tennénk. A szállás 12 felnőtt befogadására alkalmas. Mind a 4 szoba saját fürdőszobával és konyhapulttal rendelkezik, kisgyerekes családoknak babaágyat, etetőszéket, babakádat tudunk biztosítani. A régi pajta épülete közösségi térként, kinti nappaliként éledt újra, kellemes nyáresti beszélgetésekhez, az eső, vagy a nagy meleg elöli búvóhelyként szolgál, társasjátékokkal, főzési lehetőséggel. A kertünk vadregényes báját erősíti az óriás diófa, mely nemcsak udvarunk büszkesége, hanem árnyékot adó lugasként is szolgál. A hátsó kertben a konyhakert a régi zöldségtároló és mellékhelyiség a vidéki élet színfoltjai. A telek végében megbúvó pihenőszékeken ülve a hegyet csodálva megáll a pillanat, elmúlik az idő szorítása, és értelmet kap az itt és most. Próbálják ki, működik!

A Káli-medencéről

A Balaton Felvidék Nemzeti Park területén fekvő Káli-medence hagyományos építészeti értékeivel, természeti adottságával, megismételhetetlen atmoszférájával vissza-vissza csalogatja az idelátogatókat. Olyan természeti különlegességeket láthatunk itt, mint a Hegyestű bazaltorgonái, a Pannon-tenger aljzatának maradványaiból fennmaradt Kőtenger, a Kornyi-tó egyedülálló növény és állatvilága. Sétáink során a régmúlt emlékeibe ütközünk akár a falusi kis utcákon sétálunk, akár a vidéket járjuk, templomromok, műemlékház, mosóház, major keresztezi utunkat.

A Káli-medence nem véletlen vonz temérdek visszatérő látogatót, nyaralót. A vulkanikus hegyek ölelésében fekvő táj, rengeteg kirándulópontjával, gasztronómia élményt nyújtó vendéglátó helyeivel megadja a lehetőséget mind az elvonulni vágyóknak, mind a társasági élményeket keresők számára. A Balaton strandjai 8-10 km távolságban vannak, akár biciklivel könnyen elérhetők. Kirándulók, túrázók, kerékpárosok kedvelt helye a környék, sokszínű tája miatt. Itt vonul végig a Kéktúra útvonala is.

Hogyan foglalhatok szállást?

Weboldalunkon a szállásfoglalás menüpont alatt időpontra lehet keresni szabad szobáinkból. Vagy kérd ajánlatunkat az alábbi űrlapon!

Ajánlatkérés

* Kötelezően kitöltendő mező


fotó forrása: wikipedia.org