Általános Szerződési Feltételek

Ablak a hegyre vendégház

 

Szálláshely adatai

‘Ablak a hegyre vendégház’ elnevezésű szálláshelyre vonatkozó adatok:

NTAK engedélyszám: MA19004323
Önkormányzati engedély száma: MKÁLLA 2 / 2017, 5520 üdülési és egyéb átmeneti szálláshely szolgáltatás

Cím: 8282 Mindszentkálla, Kossuth utca 34.

Ingatlan mérete: 25 m2 + 30 m2 + 42 m2 + 18 m2

Az apartmanokban rendelkezésre álló férőhelyek száma:

       1. apartman, „4 személyes apartman“: 2+2 fő (25 m2)

       2. apartman, „2 személyes lakrész“: 2 fő (30 m2)

       3. apartman, „családi apartman“: 2+2 felnőtt, vagy 2 felnőtt + 4 gyermek (24 m2 alsó szint + 18 m2 félgaléria)

       4. apartman, „2 személyes kisház“: 2 fő (18 m2)

Férőhelyek száma: max. 12 fő + 2 pótágy + 2 csecsemő ágy

Szálláshely üzemeltető neve és elérhetőségei: Vimola Dóra, tel.: +36 30 935 69 88 , email: ablakahegyre@gmail.com

 

A vendég által jogszabályban előírtak szerint megadandó adatok


A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által előírtaknak megfelelően, minden szálláshelyre érkező vendég vonatkozásában, legkésőbb az érkezés napjáig be kell gyűjtenünk, a vendégekre vonatkozó, alábbi adatokat. A szállásfoglalást végző vendég, a vele együtt utazók alábbi adatait kell írásban megküldje az érkezésig:

       név

       születési hely, idő

       állampolgárság

       nem

       lakóhely irányítószáma

Az NTAK felé történő adatszolgáltatás anonym jellegű.

 

Szálláshely foglalási és lemondási feltételei

 

1. Az ajánlatkérés és foglalás menete

Az Ablak a hegyre vendégház (egyéb szálláshely kategóriában a Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője által Mkálla 2/2017. számmal nyilvántartásba vett szálláshelyen (továbbiakban „Ablak a hegyre”) ajánlatkérés, foglalás illetve a foglalás visszaigazolása a következőképpen történhet:

• e-mailben, az ablakahegyre@gmail.com címen, vagy a tulajdonosok és üzemeltető saját email címein. Telefonon keresztül csak tájékoztatást tudunk adni (nem minősül ajánlatnak), az ajánlatot e-mailben az adatok felvétele után rövid időn belül elküldjük a hívó félnek (ajánlatnak minősül), aki az e-mailre válaszolva elfogadhatja az ajánlatot és kizárólag írásban a válasz e-mailben kérheti a foglalását.

• a vendégház saját weboldalán keresztül, azonnali foglalás rögzíthető, mely fizetést nem tartalmaz. Ehhez kapcsolódóan a vendég kötelezett a foglaló összegét átutalással teljesíteni 3 naptári napon belül. Egyéb esetben a foglalás érvényét veszti. www.ablakahegyre.hu

• egyéb közvetítő csatornán történő foglalás esetén a jelen általános szerződési feltételek kiegészülhetnek a közvetítő csatorna további feltételeivel és szabályaival, illetve szolgáltatási díjaival.

Kérjük, a foglalás során kért minden adatot pontosan és értelemszerűen kitölteni szíveskedjenek, különös tekintettel az elérhetőségek (telefonszám és e-mail) helyes megadására!

„Ablak a hegyre” a foglalás rögzítéshez bekéri a vendégektől a szállást foglalni kívánó összes személy adatát (név, születési hely és idő, személyi igazolvány szám vagy útlevél szám, esetlegesen indok nélkül egészségügyi állapotra vonatkozó adatokat). Ezek átadásával a vendégek hozzájárulnak, hogy Ablak a hegyre szálláshely a foglalás visszaigazolásához, illetve a vendégéjszakák önkormányzathoz történő bejelentéséhez ezen adatokat kezelje. Az adatokat  szálláshely titkosan és bizalmasan kezeli, harmadik félnek a vendégéjszakák bejelentésével kapcsolatos szerveken kívül át nem adja, ha csak arra a vonatkozó törvényben nem kötelezett.

A foglalásban megadott adatok helyessége a vendég felelőssége. Visszaélések elkerülése végett, amennyiben a vendég az ajánlatkérésben, vagy foglalásban nem adja meg az összes kért adatot, vagy az előzetesen az ajánlatkérésnél, foglalásnál megadott személyek adatai nem egyeznek meg a házba bejelentkezni kívánó személy(ek) adataival, a megadott telefonszámon, ill. e-mail címen nem elérhetők, az elérhetőség helytelennek bizonyul, és így nincs lehetőség a foglalás jogszerűségének megerősítésére, Ablak a hegyre vendégház fenntartja a jogot a foglalás visszavonására és törlésére.

A szálláshely indok nélkül megtagadhatja, hogy ajánlatot adjon, vagy foglalást rögzítsen.

A foglalás benyújtásával a szállásfoglalást leadó vendég elismeri, hogy a szálláshely foglalási, lemondási és fizetési feltételeit, valamint házirendjét megismerte, és elfogadja, valamint anyagi felelősséget vállal az esetleges károkozás után is.

2. Szerződési feltételek elfogadása

Az ajánlat elfogadásával és a bekért foglaló megfizetésével a foglalás létrejön, amellyel a vendég a jelen szerződési feltételeket megismerte, azokat elfogadja, különös tekintettel a lemondási és fizetési feltételekre, a házirendünket megismerte és betartja, valamint anyagi felelősséget vállal az esetleges károkozás után.

3. Az ajánlatok érvényessége

Ablak a hegyre által küldött ajánlatok egységesen 7 napig érvényesek. Amennyiben az ajánlat az ajánlati határidő előtt kerül elfogadásra a vendég által, úgy a szálláshely mindent megtesz annak érdekében, hogy az ajánlott feltételeket tudja biztosítani. Amennyiben az ajánlati időszak alatt a kiajánlott dátumra egyéb csatornán foglalás érkezett, úgy szálláshely szolgáltató a kiajánlott feltételeket nem köteles teljesíteni.
Amennyiben az ajánlat az ajánlati határidő után kerül elfogadásra a vendég által, úgy a szálláshely jogosult az ajánlatban megadott feltételeken változtatni és/vagy a foglalást elutasítani. 

Foglalások rögzítéséről minden esetben részletes visszaigazoló e-mailt küld a szálláshely.

4. A foglaló

Ablak a hegyre szálláshely foglalás esetén általánosan 50 % foglalót kér, mely ajánlatonként eltérhet.

A foglaló megfizetésének feltételeiről és lehetőségeiről a szálláshely emailben tájékoztatja a vendéget (lásd továbbá Lemondási feltételek), továbbá emailen értesíti vendéget a foglaló beérkezésének tényéről.

Foglalót készpénzben, banki átutalással, Szép Kártyás fizetéssel, vagy egyéb, a foglalás menetéről küldött tájékoztató emailben megadott módon egy tranzakcióval (egy összegben, egyfajta fizetési móddal), részletfizetés nélkül tudjuk elfogadni. A szálláshely általános esetben legalább a foglalástól számított 3 naptári napot köteles megadni határidőnek a foglaló befizetésére, speciális esetben a határidő kevesebb, mint 1 munkanap is lehet.

5. Lemondási feltételek

A szállás térítésmentesen lemondható a foglalás napjától az érkezést megelőző 30. napig szeptember és május közötti időszakban. Június, július, augusztus hónapokra vonatkozó foglalás esetén a szállás lemondása az érkezést megelőző 60. naptári napig tehető meg térítésmentesen. 
Az érkezési napot megelőző 30, illetve 60 (fentiek szerint változóan) napon belüli lemondás esetén a befizetett foglaló teljes összege, Ablak a hegyre szálláshelyet illeti. 
Az érkezési időpont (érkezés napja 15:00 óra) előtti 48 órán belüli írásos, vagy szóbeli lemondás esetén a teljes időszakra vonatkoztatott szállásdíj megfizetése szükséges.
A érkezési napot követően a foglalás módosításra nem tudunk lehetőséget biztosítani, így amennyiben a vendég elfoglalta a szállást, a szállásdíj foglalón felüli része teljes mértékben kifizetendő Ablak a hegyre vendégház számára.

A foglaló összege jelenti a szálláshely számára a vendég által fizetendő lemondási díjat. Lemondás esetén a szálláshely a foglaló megtartásán felül nem jogosult egyéb lemondási díj (mint például a szállásdíj bizonyos százaléka vagy a teljes összege) megfizetésére kötelezni a vendéget. Kivételt képez ez alól az érkezési időpont előtt 48 órán belüli írásos, vagy szóbeli lemondás, amely esetén a teljes időszakra vonatkoztatott szállásdíj megfizetése szükséges.

6. Szállásdíj fizetésére vonatkozó szabályok

A szállásdíj 50 % foglalón felül fennmaradó összege legkésőbb az érkezés napjáig teljesítendő, készpénzben, banki átutalással, Szép Kártyás fizetéssel, vagy egyéb a foglalás menetéről küldött tájékoztató emailben megadott módon egy tranzakcióval (egy összegben, egyfajta fizetési móddal), részletfizetés nélkül tudjuk elfogadni.

7. Szép kártyás fizetés

Szállásunk igénybevétele esetén lehetőség van Szép Kártyás fizetésre is, ahol az alábbi szolgáltatók kártyáit tudjuk elfogadni:

– OTP: szálláshely, vendéglátás, szabadidő zsebek

– KH: szálláshely, vendéglátás, szabadidő zsebek

– MKB: szálláshely, vendéglátás, szabadidő zsebek

A fizetést a szolgáltatók által biztosított internetes felületeken keresztül lehet igénybe venni. Ennek pontos menetéről a fizetési igény jelölésekor tájékoztatást nyújtunk.

A Szép Kártyával történő fizetés esetén az egyes csatornákon, weboldalunkon publikált szállásdíj 3,6 %-kal növelt összege fizetendő.

8. Fontosabb házirend szabályok

· Dohányzás: a vendégház nemdohányzó szálláshely. A kijelölt helyen kívül dohányzó vendég 30.000 Ft / alkalom díjat köteles téríteni.

· Háziállat: háziállatokat a szálláshelyen nem fogadunk.

· Kert: a szálláshely kertjében igénybe vett eszközök használatáért a szálláshely felelősséggel nem tartozik, az eszközöket mindenki saját felelősségére használhatja.

· Parkolás: A mindszentkállai önkormányzat rendelete miatt az utcán parkolni csak rövid időre engedélyezett. A telekterületen belül 4 autónak, valamint az út melletti víz elvezető árok és a kőkerítésünk között további 2 autónak tudunk helyet biztosítani.

· Végtakarítás: a szálláshely végtakarításáról a szálláshely üzemeltetője gondoskodik, azonban kérjük vendégeinket, hogy a személyes használatú konyhai és fürdőszobai eszközök alapvetően elvárható higiéniai rendbetételét kijelentkezés előtt végezzék el (pl. használt edények és poharak elmosogatása; saját élelmiszerek elvitele a hűtőből; mellékhelyiségek elfogadható állapotban történő átadása, szemét összegyűjtése és elhelyezése a kukákban, stb.)

9. A vendég kötelezettségei:

A vendég köteles a szállásdíj foglalón felül fennmaradó teljes ellenértékét legkésőbb a szállás átvételének napján megfizeti.

A vendég köteles a házirend szabályait betartani.

A vendég köteles gondoskodni arról, hogy a felügyelete alá tartozó kiskorúak folyamatosan felnőtt felügyelete alatt tartózkodjanak a szálláshely igénybevétele és használata során.

A vendég köteles az őt ért kárt haladéktalanul jelenteni a szálláshely üzemeltetőjének és minden szükséges adatot rendelkezésére bocsátani, amely ahhoz szükséges, hogy a káreset körülményei tisztázhatóak lehessenek, illetve amelyek egy esetleges szabálysértési, vagy büntető eljáráshoz szükségesek.

A vendég kártérítési felelőssége:

A vendég köteles mindazon károkért helytállni, melyeket az Ablak a hegyre, vagy harmadik személy elszenved a vendég, vagy kísérője, vagy e személyek bármelyikének felügyelete alá tartozó személyek okoznak.

A vendég kártérítési kötelezettsége akkor is fennáll, ha a károsult kárának megtérítését közvetlenül a szálláshelytől jogosult követelni.

Felek a jelen szálláshely szolgáltatási szerződésből eredő vitáikat minden esetben megkísérlik békés úton rendezni. Amennyiben a békés rendezés nem vezetne eredményre, úgy felek a viták eldöntését jogi útra terelik. Felek a jelen szerződésből eredő vitáik eldöntésére, hatáskörtől függően, a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességének vetik alá magukat.

A jelen általános szerződési feltételek foglalási és lemondási feltételei és a visszaigazoló email szövegében megküldött foglalási és lemondási feltételek különbözősége esetén minden esetben a jelen dokumentumban foglalt feltételek érvényesek.